[2018-05-23] Rikslicensen för Alimemazin APL 20 mg återkallas den 31 juli 2018

Rikslicensen för Alimemazin APL 20 mg återkallas den 31 juli 2018

 

Alimemazin APL, kapsel 20 mg, är en lagerberedning som innehar en rikslicens. Det är ett tillstånd, för försäljning av icke godkända apotekstillverkade läkemedel, utfärdat av Läkemedelsverket.

I Sverige finns nu ett godkänt läkemedel innehållande samma aktiva substans; Alimemazin Evolan kapsel 20 mg. På grund av detta har Läkemedelsverket beslutat att återkalla rikslicensen för Alimemazin APL, den 31 juli 2018.

Båda läkemedlen kommer parallellt att finnas i Svensk Dos sortiment under en begränsad tid. Svensk Dos uppmanar till kontakt med förskrivare, för ett byte till det godkända läkemedlet Alimemazin Evolan 20 mg i dospåsarna.

Den 31 juli försvinner Alimemazin APL ur Svensk Dos dispenserbara sortiment, istället finns Alimemazin Evolan kapsel 20 mg att förskriva i dospåsarna.

Svensk Dos

2018-05-23

 

 

 

 


[2018-05-16] Restsituation - Dulcivit Comp

Viktig information om restsituation

 

Restsituation Dulcivit Comp

Det har tyvärr uppkommit en långvarig restsituation för Dulcivit Comp, tablett. Läkemedlet beräknas vara restnoterat i flera månader. Enligt uppgift från tillverkaren beror det på en brist på världsmarknaden av en komponent i tabletten.

Många patienter har Dulcivit Comp i sina dospåsar. För att dessa patienter ska få sina övriga dosförpackade läkemedel, har Svensk Dos gjort om förskrivningen till recept på originalförpackning av Dulcivit Comp.

Originalförpackning av Dulcivit Comp kan eventuellt finnas att hämta ut på lokalt apotek. I annat fall får läkare kontaktas för alternativ behandling.

Svensk Dos

Uppsala 2018-05-16 

 


[2018-05-14] Dosleveranser vid Nationaldagen och Midsommar

Dosleveranser vid Nationaldagen och Midsommar

När en helgdag infaller på en vardag behöver vi tillfälligt förändra stopptider och leveransdagar. Klicka på nedanstående länkar för att öppna ett dokument med mer information.

Information för boenden

Information för ombud

Information för patienter


[2018-04-30] Nya villkor PayEx månadsfaktura

Uppdaterade villkor PayEx månadsfaktura  - Svensk Dos AB från och med 1:a juni 2018.

Villkor PayEx månadsfaktura