[2019-05-17] Restsituation Mianserin filmdagerad tablett

Restsituation Mianserin filmdagerad tablett

Det har tyvärr uppstått en restsituation på läkemedlet Mianserin Mylan, filmdragerad tablett. Enligt tillverkaren förväntas läkemedlet vara tillgängligt igen tidigast i slutet av juli 2019. Restsituationen omfattar alla styrkor (10mg, 30mg och 60mg) och förpackningsstorlekar, och utbytbara alternativ saknas.

Svensk Dos uppmanar därför alla förskrivare att snarast se över förskrivningar av Mianserin filmdragerad tablett i dospåsarna och ändra till alternativt läkemedel. I annat fall ber vi förskrivare att ändra befintlig dispenserbar ordination till originalförpackning för att patienter, om möjligt ska kunna hämta läkemedlet på lokalt apotek.

Närmaste dispenserbara alternativ är Mirtazapin som finns tillgänglig i styrkorna 15mg, 30mg och 45mg. Svensk Dos dispenserar även Brintellix, Duloxetine, Edronax och Venlafaxin som alla har en liknande ATC-kod som Mianserin.

När Mianserin filmdragerad tablett finns tillgänglig igen är det upp till förskrivande läkare att vid behov återinsätta läkemedlet i dospåsarna.

 

Svensk Dos AB

Uppsala 2019-05-17