[2022-04-26] Restsituation Prednisolon 2,5 mg

Restsituation Prednisolon 2,5 mg


Det har tyvärr uppstått en restsituation för läkemedlet Prednisolon Alternova, tablett 2,5 mg hos tillverkaren. Det beräknas tillgängligt igen juli-2022. Restsituationen omfattar samtliga förpackningsstorlekar. Det utbytbara alternativet Prednisolon Pfizer, tablett 2,5 mg restnoterar också med preliminärt leveransdatum i mitten av maj-2022.

Svensk Dos uppmanar därför förskrivare att snarast se över förskrivningar av Prednisolon Alternova, tablett 2,5 mg i dospåsarna och ändra till alternativt läkemedel. I dossortimentet finns Prednisolon tillgängligt i styrkorna 5 och 10 mg.

I annat fall ber vi förskrivare att ändra befintlig dispenserbar ordination till originalförpackning, för att patienter, om möjligt ska kunna hämta läkemedlet på lokalt apotek.

För aktuellt dossortiment finns senaste sortimentslistan att tillgå här på hemsidan. När Prednisolon Alternova, tablett 2,5 mg åter finns tillgänglig på marknaden igen, är det upp till förskrivande läkare att vid behov återinsätta läkemedlet i dospåsarna. Välkommen att kontakta vår kundtjänst vid frågor, eller uppgift om vilka patienter det berör.

Svensk Dos AB
2022-04-26